Доц. д-р Добрин Паскалев представи новата си книга „Думите са скитници бохеми“

12 юни, 2019

 

„Думите са скитници бохеми“ е новата книга на поета-нефролог доц. д-р Добрин Паскалев, събрала стихове и басни, някои от които са писани още в студентските му години. Словото и мъдростта на неговите бохеми събра вчера десетки колеги, приятели и почитатели на д-р Паскалев в зала „Панорама“ във Факултета по фармация. Литературната вечер бе част от поредицата „Под магическото перо на медиците“, организирана от Библиотеката и издателството на МУ-Варна.

Проф. д-р Димитричка Близнакова и доц. Емануела Мутафова представиха дългогодишното творчество на своя приятел и колега – поетът в бяла престилка, роден по Рождество и съдбовно предопределен да бъде добър (Добрин).

„Думите са скитници бохеми“ е издадена по идея и с подкрепата на Ректора на МУ-Варна. Богатите графични илюстрации са дело на  инж. Вяра Кръстева от университетското издателство. Тя подари на д-р Паскалев и негов графичен портрет от времето на „Щастие“ – стихотворение, писано преди повече от 40 години и също включено в книгата.

За емоцията и уюта на литературната вечер допринесоха и шлагерните изпълнения Сезгин Алков – студент 3-ти курс Фармация.

АДРЕСИ И КОНТАКТИ

  • Адрес:ул. „Марин Дринов” 55

    гр. Варна, 9002

  • Email: library@mu-varna.bg
  • Website: library.mu-varna.bg
  • Тел:+359 52 677 119​