Електронен достъп до библиотечни услуги и ресурси

1 септември, 2021

Във връзка с удължаването на епидемиологичната обстановка и заповед на Ректора на Медицински университет – Варна  № Р-100-583/31.08.2021  г., читалните зали на библиотеката няма да работят с читатели до 30.11.2021 г.

Можете да ползвате колекцията с дигитализирани учебници и книги в помощ на учебния процес,  достъпни с  потребителско име и парола за Blackboard  през сайта на библиотеката https://repository.mu-varna.bg/handle/nls/556

При липса на задължителна за учебния процес литература, препоръчана от преподавателите, тя ще бъде дигитализирана и качена на платформата във възможно най-кратък срок след направена от Вас заявка по електронната поща library@mu-varna.bg.

Използвайте платформите с електронни учебници на AccessMedicine, AccessPharmacy, AccessSurgery, Acland’s Video Atlas of Anatomy – заявка за потребителско име и парола на сайта на библиотеката https://library.mu-varna.bg/.

При необходимост,  заявка за заемане на  литература за дома се подава на мейла на библиотеката след справка за наличност през електронния ни каталог http://library.mu-varna.bg/catalogue/.  Поръчката ще бъде изпълнена на следващия ден. За всякакъв друг тип информация, справки и услуги можете да се свържете с нас чрез  електронната поща и телефоните, обявени на сайта на библиотеката и университета.

Карти за достъп до библиотеката ще бъдат изготвяни в края на октомври (във връзка инсталиране на нов софтуер), след обявен предварителен график.

Екип библиотека

АДРЕСИ И КОНТАКТИ

  • Адрес:ул. „Марин Дринов” 55

    гр. Варна, 9002

  • Email: library@mu-varna.bg
  • Website: library.mu-varna.bg
  • Тел:+359 52 677 119​