МУ-Варна с абонамент за AccessPharmacy и AccessSurgery до края на януари 2022 г.

27 януари, 2021

Още две от специализираните бази на издателство McGraw-Hill – AccessPharmacy и AccessSurgery, са достъпни за преподаватели, учени и студенти от МУ-Варна. Свободният достъп е благодарение на абонамент, осигурен от МУ-Варна, до края на януари 2022 г. Базите могат да се ползват с вече създадените от Библиотеката на МУ-Варна отдалечени достъпи (потребителско име и парола) за AccessMedicine. Университетът поддържа абонамент за AccessMedicine от 2015 г.

AccessPharmacy предоставя водещи учебници по фармация, включително „Фармакотерапия на DiPiro: Патофизиологичен подход“. Базата предлага мултимедийна колекция с подробни обяснения за лекарствени взаимодействия и нагледно представяне на сложни концепции, адаптирани от най-уважавания медицински източник в областта на фармакологията – „Фармакологични основи на терапевтиците“ на Гудман и Гилман.

AccessSurgery – е онлайн ресурс за обучение по хирургия, включващ „Принципи на хирургията на Шварц“, „Атлас на хирургичните операции на Золингер“, процедурни видеоклипове, въпроси и отговори – всичко на едно място. В базата има уникална колекция от хирургически видеоклипове и анимации със стъпка по стъпка как да се извършват основни и усъвършенствани хирургични процедури и интегрирана база данни за лекарства.

https://accesspharmacy.mhmedical.com/
https://accesssurgery.mhmedical.com/

АДРЕСИ И КОНТАКТИ

  • Адрес:ул. „Марин Дринов” 55

    гр. Варна, 9002

  • Email: library@mu-varna.bg
  • Website: library.mu-varna.bg
  • Тел:+359 52 677 119​