Над 100 чуждестранни кандидат-студенти посетиха Дните на отворени врати в МУ-Варна

27 юни, 2017

Днес, 23 юни, се проведоха поредните Дни на отворени врати в МУ-Варна. Събитието премина при голям интерес от страна на чуждестранните кандидат-студенти.

Над 100 бъдещи медици имаха възможност да разгледат най-богатата музейна сбирка по анатомия в страната и да наблюдават човешката анатомия чрез модерна 3D технология. Освен Ректората кандидат-студентите посетиха и Факултетите по дентална медицина и фармация. Те се срещнаха с част от бъдещите си преподаватели и с настоящите чуждестранни студенти, които им показаха материалната база на университета. 

Към момента в МУ-Варна се обучават над 1200 чуждестранни студенти от над 44 страни от целия свят. Основните фактори, които привличат големия брой чуждестранни студенти, са специалното внимание, което се отделя на практическата част в процеса на обучение, ангажираността на преподавателите за овладяването на знания и реализацията на всеки един студент и отличната база за обучение. При своето завършване те получават Европейско приложение към дипломата, което ги прави конкурентоспособни навсякъде из континента.

Следващите дати за Дни на отворените врати 2017 г. за чуждестранни кандидат-студенти са 21 юли и 15 септември.

 

АДРЕСИ И КОНТАКТИ

  • Адрес:ул. „Марин Дринов” 55

    гр. Варна, 9002

  • Email: library@mu-varna.bg
  • Website: library.mu-varna.bg
  • Тел:+359 52 677 119​