Трета литературна вечер „Под магическото перо на медиците“

18 април, 2018

Трета литературна вечер „Под магическото перо на медиците“

На 23 април 2018 г. от 17.30 часа в Библиотеката на Медицински университет – Варна, ще се проведе трета литературна вечер от поредицата „Под магическото перо на медиците“. Специален гост е  доц. д-р Петър Цонов – един от основателите и редактор на списание „Социална медицина“, издание на Научното дружество по социална медицина, информатика и здравен мениджмънт.

Доц. д-р Петър Цонов идва във Варна специално за представянето на новата си книга „Етюди за здравето“, издадена през 2017 г.  Под формата на етюди/очерци са разгледани различни аспекти на общественото здраве. Авторът представя от една страна „явленията“, вписващи се в социалната и физическата среда – бит, хранене, поведение, стил на живот; болест, злополука, насилие и техните социални последствия, а от друга – „здравеопазването“, като усилия и резултати от дейността на държава, общество и здравните структури.

Петър Цонов е медик и цигулар, работи в специалността медицинска информатика и здравен мениджмънт. Той е автор и на книгата „Човешки ориентири – 151 житейски есета за индивида, личността и гражданина“.

АДРЕСИ И КОНТАКТИ

  • Адрес:ул. „Марин Дринов” 55

    гр. Варна, 9002

  • Email: library@mu-varna.bg
  • Website: library.mu-varna.bg
  • Тел:+359 52 677 119​