Втора литературна вечер „Под магическото перо на медиците“

12 декември, 2017

Втора литературна вечер „Под магическото перо на медиците“

На 14 декември 2017 г. в Библиотеката на Медицински университет – Варна, ще се проведе втората литературна вечер от поредицата „Под магическото перо на медиците“. Специален гост е  доц. д-р Йонко Йонков – ръководил Катедрата по анатомия, хистология и ембриология, член на Сдружението на писателите във Варна и носител на статуетката Сова на Синдиката на българските учители за принос в издигане международния авторитет на българското образование и култура. Автор е на няколко стихосбирки, последната от които – „Премълчани истини“, има три преиздания.

Литературен дебют ще направят студентите по медицина 4-ти курс Ростислава Петрова и Магдалена Близнакова. Двете ще представят свои стихове и етюди в търсене на щастието, любовта и ключа към „душевната ДНК-библиотека“.

Две поколения медици с поетично перо ще се съберат в четвъртък, 14 декември 2017 г., от 18 ч. в голямата на зала на Библиотеката.

Доц. д-р Йонко Йонков, Ростислава Петрова, Магдалена Близнакова и екипът на библиотеката канят колеги, преподаватели, студенти и приятели на общение с магията на словото.

АДРЕСИ И КОНТАКТИ

  • Адрес:ул. „Марин Дринов” 55

    гр. Варна, 9002

  • Email: library@mu-varna.bg
  • Website: library.mu-varna.bg
  • Тел:+359 52 677 119​